måndag, oktober 23, 2006

Stand Up and Shake!


Ett antirasistiskt feministiskt uppviglingsmöte. Den parlamentariska politiska skalan har flyttat åt höger, rasism förkläds i ord som "högerpopulistisk" och "främlingsfientlig". Både den feministiska och antirasistiska rörelsen har fått mycket stryk på sista tiden, begreppen kommersialiseras och mainstreamas. Därför är det viktigare än någonsin att banden och samarbetet stärks. Vi måste stå upp, ta kommandot och diktera villkoren tillsammans! Mötet hålls den 29 oktober på ABF Malmö, Spånehusvägen 47, sal 202, kl. 11 - 15.
Inbjudna gäster är:

Marita Castro
– Anarkafeminist, aktivist och kulturarbetare.

Karavan
- ett nutida tältprojekt, ett ambulerande forum som ska jobba med antiheteronorm, feminism och antirasism genom aktivism, teater, utställningar, musik och mycket mer.

Sara Brolund Carvalho
– politiskt engagerad konstnär som i sitt senaste projekt arbetat med utgångspunkt i sina anfäders koloniala rötter.

Johanna Gustavson
- medieproducent/journalist som jobbar med dokumentärt berättande, visar och pratar kring dokumentärfilmen "Lucha libre – en kampsport i klänning".

Backspace
– antirasistiskt feministiskt förening som under våren arrangerade en seminarieserie i Stockholm under rubriken: Motståndsrum – en samtalsserie om offentlighet kön och makt.

Asylgruppen
i Malmö.

Samtalsledare: Kajsa Viklund