tisdag, mars 10, 2009DO THE RIGHT THING

Om konst som politisk strategi - MFK gästspelar i Stockholm!

28 mars kl 11-17

Öppen föreläsning kl 11-12.30

MFK inleder med en kort presentation av vår verksamhet följt av en föreläsning om intersektionalitet. Föreläsningen introducerar begreppet intersektionalitet och med filmexempel från samtidskonsten försöker vi hitta en praktisk utgångspunkt.

Workshop kl 13-17 kräver föranmälan

Workshopen riktar sig till konstnärer. Syftet är att att identifiera egna politiska strategier och ta del av andras. Hur använder vi vårt arbete som konstnärer för att skapa förändring? Genom diskussioner och övningar försöker vi frångå allt för generella formuleringar kring motstånd och politik. Istället fokuserar vi på att gemensamt finna praktiskt användbara strategier och metoder att ta med oss när vi lämnar workshopen.

Om du vill vara med på föreläsningen är det bara att komma.
Vill du ha en plats i workshopen vill vi att du anmäler dig senast måndag 23 mars, det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Skicka ett mail till: info.mfk@gmail.com med namn och tel.

För er som är del av workshopen kommer det finnas lunch att köpa till självkostnadspris.


Do The Right Thing är en del av en serie om konst, aktivism och politik som satts samman av Filmklubben (Petra Bauer, Jesper Nordahl, Michele Masucci) och Karolina Pahlén på wip:konsthall. Kolla gärna in deras övriga verksamhet: wip:konsthall

2 Comments:

Anonymous Katarina Bbaale said...

skulle ni kunna skriva namnen pa dem som gjorde filmerna som ni visade. Jag var där och jag gillade dem och skule villja veta mer om konstnärerna.

Tack

9:53 em  
Blogger MFK said...

Hej Katarina, kul att du kom. Vi visade "Cornered" av Adrian Piper, Anna Asenza "Libertad de Movimiento", "I Am Other" av Conny Karlsson och Andy Candy, Annika Eriksson "Staff at Moderna Museet" och Anna Sandgrens "The Game".

8:41 em  

Skicka en kommentar

<< Home