torsdag, september 06, 2007

FEMINISTISKA FÖRÄLDRAGRUPPEN

har sin nästa träff måndag 10 september kl 18 i MFK:s lokaler. På detta möte är även killar välkomna!

På begäran kommer här lite info från Feministiska Föräldragruppen:

Vi är några föräldrar och blivande föräldrar som har en än så länge ganska ostukturerad grupp som diskuterar föräldraskap och sånt som hör dit. Sammanlagt har 20-25 personer deltagit någon gång, och på ett och samma möte som mest ca 12. Våra barn är allt från inte födda än till ca tre år, men det vore kul med föräldrar till äldre barn också.
De ämnen som hittills diskuterats har rört sig kring de frågor som feministiskt medvetna föräldrar stöter på. Vi har pratat om allt ifrån släktingar som undrar om presenter i färgen lila går bra till hur föräldraledigheten ska delas upp. Speciella temakvällar med inbjudna föreläsare har hållits om män och amning samt dagis v/s kooperativ.
Några i gruppen har eller kommer att ha sina barn själva utan partner, några har barn tillsammans med person av motsatt kön och andra tillsammans med partner av samma kön. Än så länge har vi inte känt behov av att dela oss i undergrupper, men detta är tänkbart om behovet skulle uppkomma.
Gruppen är fortfarande liten och bestämmer program från gång till gång. Vi har funderat på att göra en mer långsiktig höstplanering, och kanske också sätta upp lappar på dagis i närheten och i affärer för att bli fler och få en bredare kategori föräldrar.
Idéer för hösten som har kommit upp:
- Genuspedagogik
- Barnlitteratur
- Mödravården ur ett HBT-perspektiv
- Att vara ensam förälder, är det så jobbigt egentligen?

Välkomna att delta!
FF

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej,
jag undrar när nästa feministiska föräldrargruppsträff är?

2:51 em  
Blogger MFK said...

Vi vet inte just nu och ber att få återkomma. Skicka gärna ett mejl så meddelar vi dig när vi vet.

3:04 em  

Skicka en kommentar

<< Home