måndag, augusti 06, 2007

Megafån


Den 22 augusti kl 19 kommer Freja Bäckman och Heidi Lunabba från konstgruppen Megafån från Finland och berättar om sitt arbete med Feministtapeten.

"I Feministtapet-projektet deltog 800 människor, alla kom till vår mobila studio för att bli fotograferade under något av de fjorton fotograferingstilfällen som ordnades runt om i Finland. Alla fotograferade kunde även definiera sin egen feminism i en pratbubbla på tapeten.
Megafåns avsikt är att tapeten skall synas, vi har tapetseringsinbjudningar och söker också aktivt efter platser som vill ha Feministtapeten. Mest spännande i Feministtapet-projektet är det ändå att se hur projektet lever vidare i andras händer. Den färdiga tryckta tapeten skickas till alla som blivit fotograferade. Det är upp till var och en som deltar att avgöra var den vill sätta upp sina sex tapetark. Att sätta upp Feministtapeten blir ett konkret sätt att ta plats som feminist.

Konstnärsgruppen Megafån består av Freja Bäckman, Fredrika Biström, och Heidi Lunabba.
Megafån har jobbat tillsammans sedan december 2005. Med våra projekt vill vi aktivera, ställa frågor och skapa konst som bjuder in till deltagande.
"